Taizé op je i-Pod

Voor wie zelf kennis wil maken met de religieuze gemeenschap van Taizé én de Taizé-podcasts  is de site www.taize.fr een aanrader. Er is een Nederlandstalig deel van de site (www.taize.fr/nl). Het is een interactieve site waar je kosteloos kunt downloaden. Podcasting is heel gemakkelijk via deze site. Docent levensbeschouwing Theo Wismans van het Eijkhagen College in Landgraaf:  ,,Het materiaal dat je downloadt, is bijzonder geschikt voor de momenten dat je in deze jachtige wereld als jongere op zoek bent naar rust en spiritualiteit. Door het aanklikken van ‘mp3’ en ‘podcasting’ op deze site kun je liederen downloaden, die je vervolgens in je i-pod zet.’’

Ook kun je een tien minuten gebed met zang en een korte Bijbellezing downloaden, live opgenomen in Taizé. Verder kun je de zaterdagavondviering van 20.00-21.00 uur downloaden. In het menu mp3 staat podcasting domradio. Op podcasting klikken en er verschijnt een link naar Lichtfeier aus Taizé . Klik op het icoon van de koptelefoon. Meer hoef je niet te doen. Je kunt ook rechtstreeks luisteren, het hele jaar door. Ga op zaterdagavond om 22.00 uur naar www.domradio.de. Kies je player en je bent interactief aanwezig bij de zaterdagavondviering.

Nog een tip van Theo Wismans: ,,Ga op de site van Taizé in het hoofdmenu naar ‘Ontmoetingen in Taizé’ en link naar de video ‘Een week in Taizé’. Via You Tube kom je eveneens aan aardig materiaal over Taizé. Ook in Nederland kun je terecht voor de boodschap, die vanuit Taizé de wereld wordt ingestuurd. Elke vier weken zendt de KRO/RKK rechtstreeks vanuit de St. NicolaasBasiliek in Ijsselstein op Nederland 2 van 10.00-11.00 uur een Taizé-viering uit.”

De onderstaande links zijn tips voor podcasting, het maken van vieringen maar ook voor een persoonlijke meditatie of reflectie:

De dvd ‘De 10 beloften-Ansel Grün’ uit de KRO webwinkel ‘Heel goed te gebruiken als energizer in de lessen levo.’

De dvd ‘Een week in Taizé’ (www.Docete.nl)

Dubbel dvd ‘Meeting with Frère Roger’ (www.Docete.nl)

De dvd ‘Praying with the songs of Taizé’ www.Docete.nl)

De dvd ‘De gouden Lieddag’ Huub Ooosterhuis 50 jaar –NCRV of Stichting Leerhuis en Liturgie +boekje Laat mij maar zingen (Kok Kampen).

Narthex: een uitstekend maandblad dat bol staat van onderwijsvernieuwing (www.damon.nl)

De cd ‘Huub Oosterhuis, meditaties’, overwegingen die heel goed te gebruiken zijn voor podcasting

De cd ‘Ieder woord’ (www.mirasound.nl of stichting Leerhuis en Liturgie)

 

Nog enkele boeken:

Zie: Publicaties