Hoofddorp

In Hoofddorp worden al voor het 19e jaar Taizédiensten gehouden. Die vinden plaats op vier of vijf zondagavonden in kerkcentrum De Ark, aan het Muiderbos 36 te Hoofddorp Overbos, naast het winkelcentrum ’t Paradijs in de wijk. Bus 169, komend van het Spaarneziekenhuis of NS Hoofddorp heeft een halte op ongeveer 200m lopen. Wij zitten dus niet meer in De Lichtkring!

De kerk is op z’n Taizé’s verbouwd: de eerste rijen stoelen weg zodat je op de kleden op de grond kunt zitten, de rode doeken, de vele lichtjes, de iconen. En natuurlijk de Taizéliederen, muziek en gebeden – en de stilte, net als in Taizé 8 minuten.

De diensten volgen in grote lijn de gebedsdiensten in Taizé. Naast de Bijbellezing wordt elke keer een fragment uit de Brief uit Taizé van dat jaar gelezen. En aan het eind is er een vredegroet: in Taizé praat je meteen daarna verder, hier ligt er meestal een tijdje tussen; vandaar die vredegroet! Na afloop kun je napraten bij koffie en thee.

De groep Hoofddorp werkt veel samen met de groep Nieuw-Vennep. De volgende Taizévieringen zijn voor het jaar 2014 gepland op de zondagavonden 19 januari, 16 maart en 11 mei. In Nieuw-Vennep zijn de vieringen op de zondagen 16 februari, 6 april, 5 oktober en 7 december. Zie ook de pagina Nieuw-Vennep.

Contactpersonen: Jan Hemink, heminkjan@introweb.nl en Ds Aarnoud van der Deijl, ar.vanderdeijl@pghoofddorp.nl