Landsmeer

Hoe Taizé leeft in Landsmeer…

Vorig jaar is in de eerste week van mei 2012, een groep jongeren naar Taizé afgereisd. Ze kwamen terug met enthousiaste verhalen. Dit jaar gaat opnieuw een groep. Tien jongeren en vier volwassenen vertrekken 5 mei 2013 voor een week naar het Franse plaatsje. Zie ook de pagina Groepsreizen.

Taize is een plaatsje in de Bourgogne in Frankrijk, waar jaarlijks duizenden jongeren hun tenten opslaan. Kern van het plaatsje vormt een kloostergemeenschap, die ooit met drie broeders begonnen is in de Tweede Wereldoorlog om een plaats van vrede te zijn in een wereld vol chaos.

Intussen is de gemeenschap uitgegroeid tot een plaats, die velen hebben weten te vinden, en waar vooral jongeren inspiratie vinden door de muziek, de vieringen en de ontmoetingen met jongeren uit heel Europa.

Taize richt zich op álle jongeren, die willen nadenken over de zin van hun leven, die rust of stilte zoeken. Je hoeft niet per se ‘gelovig’ te zijn om in Taize toch iets te vinden, wat je verrijkt…

 

 

In Landsmeer worden van tijd tot tijd diensten gehouden in gebouw Het Kruispunt, Calkoenstraat 12a in Landsmeer! Houd de agenda in de gaten. Daarop worden de diensten vermeld.